Exposities  

Galerie Loolaan 31a, Apeldoorn

 

September/oktober 2019

Op 28 en 29 september en 5 en 6 0ktober, van 13 - 17 uur: 'Het ongrijpbare Grijs'. een expositie van verschillende kunstenaars van de St. Ateliers Apeldoorn.

 

www.ateliersapeldoorn.nl

 

 

Open Ateliers Apeldoorn


Op zaterdag en zondag, 18 en 19 mei 2019 vond de jaarlijkse Open Atelierroute plaats. Er waren ruim 50 kunstenaars in heel de gemeente Apeldoorn te bezoeken in hun ateliers! 

 

Tijdens het daaraan voorafgaande weekend was er aan de Loolaan 31a in Apeldoorn een overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars. 


Er was een brochure voor deze open atelierroute met daarin alle kunstenaars en een los routekaartje.

 

Er is ook een brochure met de planning van alle exposities van Stichting Ateliers Apeldoorn voor het hele komende seizoen 2019-2020. De brochure is verkrijgbaar in de galerie aan de Loolaan en bij de deelnemende kunstenaars.

 

Aanbevolen! Voor belangstellenden: 

tonvankooten/img276.jpg

 

 

 

 

 

'Wad in de mist'

Acryl 120x60

 

 

Galerie Loolaan, Apeldoorn, 2018

In de intieme galerie aan de Loolaan 31a (tegenover de Grote Kerk) in Apeldoorn vond op de zaterdag en zondag 13/14 en 20/21 oktober een duo-expositie plaats van Ineke Moes (keramiek) en Ton van Kooten (landschappen).

 

Beiden waren aanwezig en de belanstelling was groot. Dank daarvoor!

 

NB het is gebruikelijk dat exposerende kunstenaars tijdens hun expositie op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17 uur aanwezig zijn.

tonvankooten/landschappen/222.Wetlands.jpg

CODA Museum: 'Apeldoorn Art 2018'.


Vanaf de opening van CODA Museum in 2003  heeft het museum werk getoond van Apeldoornse kunstenaars in zowel groepsverband als solopresentaties. Apeldoorn Art vond voor het eerst plaats in 2013. De derde editie was het afgelopen najeer. Kunstenaars uit Apeldoorn konden 2 kunstwerken aanmelden en CODA maakte uit het totaalaanbod een selectie die werd geëxposeerd.


Van mij werd geëxposeerd: 'Anthem' naar het refrein van een lied van leonard Cohen. Zie hiernaast.


 

www.coda-apeldoorn.nl

 

tonvankooten/landschappen/306._Anthem.JPG

Julianakerk, Apeldoorn, 2018

 

De Kunstcommissie van de Juliana Kerk (Deventerstraat) verzorgt exposities in het fraai gerestaureerde gebouw. Afgelopen zomer exposeerde ik daar met een zestal schilderijen : Verwantschap met het Landschap.

 

https://grotekerkapeldoorn.nl/kunst-odt

 

tonvankooten/landschappen/205_IJsland_vanaf_de_Hekla_2.jpg

 Expositie Kees Blom, Peter ten Lohuis en Ton van Kooten in Galerie Loolaan

 

De laatste weekends van 2017 exposeerden Kees Blom, Peter ten Lohuis en ik in Galerie Loolaan. Onze uiteenlopende stijlen van schilderen waren voor bezoekers een verrassende ervaring. Het leidde tot interessante discussies maar ook tot intensieve waarneming. De expositie deed je wat!

 

 tonvankooten/landschappen/298.En_Provence_a.jpg

Tussen Licht en Donker

 

In de maand juli 2016 exposeerden beeldend kunstenaars  van de stichting Ateliers Apeldoorn van 13 tot 17 uur in de Galerie Loolaan. Onder hen waren Wilma Stegeman, Peter ten Loohuis, Hans Bulder, Arie Otten, Doortje de Vries, Rob Weddepohl, Karim Omayri, Lea leenen, Gera Zoet, Theo Semeijn, René Heeres, Ferry Staverman, Riks Vos, Jacintha Bieren, René Ellenbroek en Ton van Kooten.


Het was een bijzondere expositie met verschillende stijlen en technieken, die zeker de moeite waard waren om te bekijken.

tonvankooten/Tussen_licht_en_donker_a.jpg

Galerie Zaay!


Van 16 maart tot 22 april 2016 exposeerden Hanspeter Nagtegaal en ik in Galerie Zaay aan de Asselsestraat 43 in Apeldoorn. Een fraaie plek en op een gunstig moment, want op 2 april vond de Kunstroute van De Sentor in Apeldoorn plaats. Naast onze schilderijen werden ook beelden van Hanspeter geëxposeerd. De ruimte in Galerie Zaay leent zich hier uitstekend voor en de drempel is laag.

 

De galerie is geopend op

donderdag van 14.00 tot 17.00 uur

vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

of op afspraak:

 

Margaret Bakker, 06 12863657

info@galeriezaay.nl

www.galeriezaay.nl

tonvankooten/Galerie_Zaay.jpg

Schouwburg Orpheus, Apeldoorn, 2015


In 2015 bestond Schouwburg Orpheus in Apeldoorn 50 jaar. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit namen 40 kunstenaars uit Apeldoorn deel aan de grote jubileum-expositie vanaf 12 maart 2015 tot september 2016 in het gebouw van Orpheus.


Ik nam deel aan de expositie met 'Le Sacre du Printemps' (zie bij Portretten, nr. 14.285).


De kunstwerken hingen door heel Orpheus. 


www.orpheus.nl

Hanzehof, Theater en Congrescentrum, Zutphen, 2016  

 

Van 16 september tot eind december exposeerde ik met 11 landschappen in de Hanzehof in Zutphen, een prachtige omgeving voor mijn schilderijen met in het zelfde gebouw een permanente expositie van de 'Zutphense Kunst Collectie', samengesteld door curator Wouter Derksen. Deze nam vrijdag 27 mei 2016 afscheid als conservator van de Zutphense Kunst Collectie van De Hanzehof.


www.hanzehof.nl

tonvankooten/1900036_647964495253029_1754858807_n1.jpg

Stockholm: Hilton Hotel Slussen

Kopenhagen Airport: Hilton

 

De organisatie Bubble Projects verzorgt exposities in Hilton Hotels over de gehele wereld. Ik exposeerde met 17 landschappen in Kopenhagen en Stockholm.

 

www.bubbleprojects.eu

www.nowhitewall.com

   

TNO Human Factors in Soesterberg

 

In het gebouw van TNO Human Factors hingen mijn schilderijen, terwijl in de onmiddellijke omgeving geavanceerd onderzoek plaatsvond naar de g-factor in de ruimtevaart, de auditieve belasting in helicopters en de visuele waarneming in de F16.


De kunstcommissie ging ervan uit dat kunst ook bij de activiteiten van TNO hoort. Daar heb ik veel van geleerd.

tonvankooten/landschappen/295.Primavera_in_Toscane.jpg

 

 

Faszination Kunst

 

In Beckum, Duitsland, wordt jaarlijks 'Faszination Kunst' georganiseerd. De organisatie is in handen van de Künstlergruppe 'Licht Form Farbe'.


Mijn eerste activiteit in Duitsland.

afbeelding
 
 
 
Deze pagina is voor het laatste aangepast op 08-09-2019 om 16:30