Exposities

 

 

Galerie Loolaan, Apeldoorn

In de intieme galerie aan de Loolaan 31a (tegenover de Grote Kerk) in Apeldoorn vond op de zaterdag en zondag 13/14 en 20/21 oktober een duo-expositie plaats van Ineke Moes (keramiek) en Ton van Kooten (landschappen).

 

Beiden zwaren aanwezig en de belanstelling was groot. Dank daarvoor!

tonvankooten/landschappen/222.Wetlands.jpg

CODA Museum: 'Apeldoorn Art 2018'.


Vanaf de opening van CODA Museum in 2003  heeft het museum werk getoond van Apeldoornse kunstenaars in zowel groepsverband als solopresentaties. Apeldoorn Art vond voor het eerst plaats in 2013 en van 1 mei t/m 3 juli 2016 was hiervan een tweede editie. Kunstenaars uit Apeldoorn konden 2 kunstwerken aanmelden en CODA maakte uit het totaalaanbod een selectie die werd geëxposeerd.


Ik nam deel met 2 werken die beide zijn opgenomen in de tentoonstelling:

- 'Achter het Oude Loo' (zie Landschappen 2) en

- Zonsopgang op het Wad (zie Zeegezichten).


www.coda-apeldoorn.n

tonvankooten/landschappen/306._Anthem.JPG

Kunst in Ootmarsum


Op de kunstmarkt in Ootmarsum (het laatste weekend van augustus) ben ik sinds 2001 van de partij. Een jaarlijks hoogtepunt, sinds ik met mijn schilderijen naar buiten treed.


De organisatie is, zoals gebruikelijk, perfect en de sfeer optimaal, zelfs als het weer het even af laat weten.


 

In 2017 was het thema 'Kunst,...om Stil van te worden'. In 2018 is het thema Kunst uit het Oosten.

 


www.kunstinootmarsum.nl

tonvankooten/landschappen/253.__Colca__Canyon__2.JPG

Julianakerk, Apeldoorn

 

De Kunstcommissie van de Juliana Kerk (Deventerstraat) verzorgt exposities in het fraai gerestaureerde gebouw. Tot ergens in septemberi exposeer ik daar met een zestal schilderijen : Verwantschap met het Landschap.

 

https://grotekerkapeldoorn.nl/kunst-odt

 

tonvankooten/landschappen/205_IJsland_vanaf_de_Hekla_2.jpg

 Expositie Kees Blom, Peter ten Lohuis en Ton van Kooten in Galerie Loolaan

 

De laatste weekends van 2017 exposeerden Kees Blom, Peter ten Lohuis en ik in Galerie Loolaan. Onze uiteenlopende stijlen van schilderen waren voor bezoekers een verrassende ervaring. Het leidde tot interessante discussies maar ook tot intensieve waarneming. De expositie deed je wat!

 

 tonvankooten/landschappen/298.En_Provence_a.jpg

Tussen Licht en Donker

 

In de maand juli exposeerden beeldend kunstenaars  van de stichting Ateliers Apeldoorn van 13 tot 17 uur in de Galerie Loolaan. Onder hen waren Wilma Stegeman, Peter ten Loohuis, Hans Bulder, Arie Otten, Doortje de Vries, Rob Weddepohl, Karim Omayri, Lea leenen, Gera Zoet, Theo Semeijn, René Heeres, Ferry Staverman, Riks Vos, Jacintha Bieren, René Ellenbroek en Ton van Kooten.


Het was een bijzondere expositie met verschillende stijlen en technieken, die zeker de moeite waard waren om te bekijken.

tonvankooten/Tussen_licht_en_donker_a.jpg

Open Ateliers Apeldoorn


Op zaterdag en zondag, 20 en 21 mei vond de jaarlijkse Open Atelierroute plaats. Er waren 67 kunstenaars op 52 plaatsen te bezoeken! Het werd dus een grootse manifestatie.

Op zaterdag 13 mei vond de feestelijke opening van deze Open Atelierroute plaats aan de Galerie Loolaan, Loolaan 31a, Apeldoorn.


Er is een aparte brochure gemaakt voor deze open atelierroute met daarin alle kunstenaars en een los routekaartje. Er is ook een brochure met de planning van alle exposities van Ateliers Apeldoorn voor het hele komende seizoen. Aanbevolen! Voor belangstellenden: www.ateliersapeldoorn.nl

 

 tonvankooten/img276.jpg

Galerie Zaay!


Van 16 maart tot 22 april exposeerden Hanspeter Nagtegaal en ik in Galerie Zaay aan de Asselsestraat 43 in Apeldoorn. Een fraaie plek en op een gunstig moment, want op 2 april vond de Kunstroute van De Sentor in Apeldoorn plaats. Naast onze schilderijen werden ook beelden van Hanspeter geëxposeerd. De ruimte in Galerie Zaay leent zich hier uitstekend voor en de drempel is laag.

 

De galerie is geopend op

donderdag van 14.00 tot 17.00 uur

vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

of op afspraak:

 

Margaret Bakker, 06 12863657

info@galeriezaay.nl

www.galeriezaay.nl

tonvankooten/Galerie_Zaay.jpg

Schouwburg Orpheus, Apeldoorn


In 2015 bestond Schouwburg Orpheus in Apeldoorn 50 jaar. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit namen 40 kunstenaars uit Apeldoorn deel aan de grote jubileum-expositie vanaf 12 maart 2015 tot september 2016 in het gebouw van Orpheus.


Ik nam deel aan de expositie met 'Le Sacre du Printemps' (zie bij Portretten, nr. 14.285).


De kunstwerken hingen door heel Orpheus. 


www.orpheus.nl

afbeelding

Hanzehof, Theater en Congrescentrum, Zutphen   

 

Van 16 september tot eind december exposeerde ik met 11 landschappen in de Hanzehof in Zutphen, een prachtige omgeving voor mijn schilderijen met in het zelfde gebouw een permanente expositie van de 'Zutphense Kunst Collectie', samengesteld door curator Wouter Derksen. Deze nam vrijdag 27 mei 2016 afscheid als conservator van de Zutphense Kunst Collectie van De Hanzehof.


www.hanzehof.nl

tonvankooten/1900036_647964495253029_1754858807_n1.jpg

Stockholm: Hilton Hotel Slussen

Kopenhagen Airport: Hilton

 

De organisatie Bubble Projects verzorgt exposities in Hilton Hotels over de gehele wereld. Ik exposeerde met 17 landschappen in Kopenhagen en Stockholm.

 

www.bubbleprojects.eu

www.nowhitewall.com

   

TNO Human Factors in Soesterberg

 

In het gebouw van TNO Human Factors hingen mijn schilderijen, terwijl in de onmiddellijke omgeving geavanceerd onderzoek plaatsvond naar de g-factor in de ruimtevaart, de auditieve belasting in helicopters en de visuele waarneming in de F16.


De kunstcommissie ging ervan uit dat kunst ook bij de activiteiten van TNO hoort. Daar heb ik veel van geleerd.

tonvankooten/landschappen/295.Primavera_in_Toscane.jpg

 

 

Faszination Kunst

 

In Beckum, Duitsland, wordt jaarlijks 'Faszination Kunst' georganiseerd. De organisatie is in handen van de Künstlergruppe 'Licht Form Farbe'.


Mijn eerste activiteit in Duitsland.

afbeelding
 
 
 
Deze pagina is voor het laatste aangepast op 21-10-2018 om 21:35