Orpheus,

Actueel en recent

 

 

 

 

 

 

 

 afbeelding

 

Weekend Open Ateliers in Apeldoorn

 

Op zaterdag, 18 en zondag 19 mei vond in Apeldoorn de Open Atelier Route plaats. Er waren ruim 50 ateliers te bezoeken tussen 11 uur en 17 uur.

 

In het weekend ervoor konden geïnteresserden in de Galerie Loolaan nagaan welke kunst in welk atelier hen aansprak. Er was een brochure en een plattegrond beschikbaar.

 

Ook mijn Atelier ArtiChoq is te bezoeken in het weekend van de Open Ate;lier Route: Topaasstraat 22 in Apeldoorn

 

 

   
afbeelding

Expositie 'Verwantschap met het Landschap' Rnderode, Apeldoorn


Van 6 februari tot 29 april exposeer ik meet 33 landschappen in Randerode, Zr. meyboomlaan, Apeldoorn. De expositieruimte is fraai en de beliching is professioneel. In Apeldoorn een geliefde plek voor beeldend kunstenaars.

 

 

 

 
tonvankooten/landschappen/306._Anthem.JPG

055 Apeldoorn Art 2018 in museum CODA

 

Van 16 september tot 9 december is de expositie 055 Apeldoorn Art in museum CODA in Apeldoorn te bezichtigen. Er nemen 577 (!) beeldend kunstenaars deel en een week na de opening zal de bekendmaking zijn van de 3 genomineerden voor de Van reekum Cultuurprijs. Deze zal op zaterdag 8 december worden uitgereikt, naast de Publieksprijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tonvankooten/img276.jpg

CODE ROOD: 'Bewegen in schoonheid met een vleugje rood.'

 

Sinds medio februari 2017 ben ik een van de ruim 60 deelnemende beeldend kunstenaars van de Stichting Ateliers Apeldoorn.

 

Stichting Ateliers Apeldoorn geeft sindst 2016 aan de jaarlijkse Open Atelierroute een open karakter. Dat wil zeggen dat ook een aantal kunstenaars dat geen lid is kan deelnemen. Vorig jaar heb ik van die gelegenheid gebruik gemaakt. Nu ben ik zelf lid.

 

Op zaterdagen en zondagen 15 en 16, 22 en 23 september is er in de Gaerie aan de Loolaan 31a een expositie van een groot aantal beeldend kunstenaars. Thema: CODE ROOD, bewegen in schoonheid met een vleugje rood.

De Galerie is open van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

 

 

 

 tonvankooten/Tussen_licht_en_donker_a.jpg

Tussen Licht en Donker
Voor een expositie een intrigerende titel. Vanzelfsprekend denken velen onmiddellijk aan een relatie met bijvoorbeeld Rembrandt met zijn 'clair-obscur.' Maar er is meer aan de hand. Eigenlijk is deze pakkende titel volstrekt nietszeggend. Immers: alle beeldende kunst speelt zich af tussen licht en donker. Zonder licht zou beeldende kunst onmogelijk zijn. Ook beeldende kunstenaars zouden niet bestaan....


Wat in deze expositie door ongeveer 20 Apeldoornse kunstenaars wordt getoond is dan ook de moeite waard te bekijken: hoe gaat ieder met dit hema om en hoe vanzelfsprekend is het resultaat of hoe omstreden?Deze expositie nodigt uit tot intensieve deelname aan creatieve processen: zowel voor de kunstenaars als de bezoekers.

 

 

 

 

 

tonvankooten/landschappen/151.Waterland_a_.jpg

Galerie Zaay, Apeldoorn


Met Hanspeter Nagtegaal exposeerde ik van 16 maart tot 22 april in Galerie Zaay! aan de Asselsestraat 43 in Apeldoorn. Hanspeter met schilderijen en beelden, ik met schilderijen. Zie bij Exposities.

 

www.nagtegaal.nl

www.galeriezaay.nl

 

 

 

 
tonvankooten/landschappen/304.Les_Ardennes_au_Printemps.a.jpg

www.onlinekunstenaars.nl

 

Sinds 1 juli 2016 neem ik deel aan een website voor beeldend kunstenaars: www.kunstenaarsonline. Er zijn talrijke kunstenaars in ons land mee verbonden. De website biedt een uiterst veelzijdig overzicht van aangeboden kunstwerken met een eigen pagina voor elke kunstenaar. Ik vind het een interessante aanvulling op mijn eigen website.

 

 

 

 

tonvankooten/De_Ring_a.jpg

 

De Ring, Epe

 

 

 

 

Een van mijn fraaiste exposities vond plaats in De Ring in het gemeentehuis van Epe. Het thema was 'Verwantschap met het Landschap.  

De opening werd verricht door Roel Ottow, ontwerper en illustrator.

Zie: www.deringepe.nl

 

 

 

 

 

 

tonvankooten/portretten/285.Le_Sacre_du_Printemps_a.jpg

 

Schouwburg Orpheus in Apeldoorn bestond 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan exposeerden vanaf 12 maart 2015 tot september 2016 ongeveer 40 Apeldoornse kunstenaars in het fraaie gebouw.

 

Van mij hing daar: 'Le Sacre du Printemps'. (Zie bij portretten)

 

Zie: www.orpheus.nl

 

 

 

 

 

 
Arti Choq
Bezoek in mijn atelier kan op afspraak:
055 3556596 of 06 44443687 of info@tonvankooten.nl

 
   
 
 
 
 
Deze pagina is voor het laatste aangepast op 30-06-2019 om 13:29